tirsdag 23. februar 2010

Snytt for bøtte

Det er ikke ofte Phil er ute i god tid. Men før lørdagens Jungerløp tenkte han det kunne være greit å få varmet opp litt før de 21 kilometrene. Eller var det 23? Lokale medier med Bygdeposten og Eiker avis i spissen, ble ikke enige om distansen i sine forhåndsomtaler og arrangørens nettsider skulle vise seg å være lite verdt. For noen skulle de derimot koste dyrt. De 45 minuttene Phil hadde til oppvarming ble plutselig til 10 da arrangøren fant det for godt å flytte starten. På parkeringsplassen møtte Phil en småstresset Bamsefar på leting etter klubbkompisene sine. Den siste påmeldte, Lakselorden, fikk akkurat med seg 100 ryggtavler som forsvant inn i skogen da han svingte inn på parkeringsplassen på Ormåsen. Løpet var kjørt for en av rennets store forhåndsfavoritter.

For Bamsefar og Phil skulle blodslitet begynne. I -10 og vannrett snødriv mistet Phil fort startraske Bamsefar av syne og måtte konsentrere seg om å gå sitt eget løp. Etter en sammenhengende motbakke på 14 kilometer, snudde heldigvis løypa og gutta på drikkestasjonen kunne fortelle om lange utforbakker. Phil lot seg inspirere og ble ikke mindre inspirert av at Lakselorden sto klar med kameraet og kunne fortelle at det var 3'40 fram til Bamsefar.


Phil (25) rett før han parkerer konkurrentene. Foto: Lakselorden

Lettere desorientert satte Phil igang sluttspurten. Det skulle vise seg at det var 5-6 kilometer for tidlig og jæ..la optimistisk. Ingen Bamsefar var å se og snart hadde Phil nok med å se skituppene sine. Han fikk med seg ivrige tilrop og coaching fra Lakselorden på vei mot mål. Mulig det ikke så ut til å hjelpe, Lakselorden, men uten den moralske støtten kan det tenkes jeg fortsatt hadde vært ute i løypene på Ormåsen. Men det er framgang å spore. Matematiker Bamsefar har regnet seg fram til at Phil brukte seks sekunder mindre på kilometeren enn i Ulveløpet helgen før.

Bamsefar var det lite å gjøre med. Han staket lett fra Phil i det flate terrenget mot mål og inn til en respektabel tid og plassering. Hvor respektabelt det er å la en kvinne dra deg inn til mål for så å stake forbi på oppløpet, er en helt annen sak.


Stakemaskinen Bamsefar i fint driv. Foto: Lakselorden

Veldig respektabelt er det vel heller ikke og plutselig bestemme seg for å flytte starten av et turrenn en halv time fram. Team Ull og Lakselorden ble helt klart snytt for en bøtte. Selv uttalte Lakselorden til redaksjonen at han hadde slått vinneren av sin klasse med et kvarter. Det har ikke lyktes redaksjonen å komme i kontakt med arrangørene.

Resultatene finner du her.

2 kommentarer:

Laksen sa...

Et flott renn til tross for arrangementsmessig tjuvstart. Neste år barberer Phil nye 6 sekunder, og alle er med når startskuddet går.

Phil sa...

Phil sliter litt med billedteksten. Vil ikke holde seg under bildene. De flotte bildene redaksjonens fotograf, Lakselorden, tok. Beklager det visuelle rotet dette skaper på siden. Noen som har gode IKT-tips?

Legg inn en kommentar