tirsdag 23. mars 2010

Birken 2010 – En stor opptur, og noen små nedturer...

Det viktigste først. Team Ull hadde 6 mann på startstreken, og alle fullførte med stil. Riktignok kom vi ikke til å dominere feltet denne gang. Til det var startfeltet for stort, og våre menn for få. Likevel var de lekre Team Ull draktene godt synlige rundt omkring i løypa på denne deilige vårdagen.Årets opptur var uten tvil Tåm Jones. Etter en litt glatt start opp til Skramstadsetra fikk han for alvor farten opp på zero skia, og når han på Sjusjøen for første gang i sin lange karriere hadde los på merketiden var han ustoppelig. Derfra og inn var det bare å banke på med kraftige dobbelttak og lettelsen var stor når han passerte målstreken og tidenes første merke var et faktum. Gratulerer. Dette var deilig!

Pingvinen og Burnout leverte jevnt gode løp, og tar vi ikke helt feil noterte Burnout seg for ny bestetid i Birken. Vi hever glassene for det.

Cantona var debutant, og som debutanter flest måtte han starte håpløst langt bak. Uten skispor ble det vanskelig for vår nye stilløper å prestere optimalt, så vi må si oss godt fornøyd omstendighetene tatt i betraktning. Neste år får han skikkelig seeding og da barberer han glatt av en time eller to på sluttiden.

Årets nedturer var Lakselorden og Bamsefar. Ingen av de har grunn til å være fornøyde med sine prestasjoner. Kanskje var motivasjon og form litt på hell etter en lang sesong med mye renn, og skiene var nok heller ikke helt samarbeidsvillige denne dagen. Uansett er det grunn til optimisme og vi vet med sikkerhet at begge kommer til å slå hardt fra seg ved neste korsvei. Vi kan jo også glede oss over Laksens "clean sheet" med 4 merker på 4 forsøk. Det er respektabelt på en heller elendig dag.

Årets skisesong nærmer seg ubønnhørlig slutten, og tiden har kommet for oss alle til å reflektere over vinteren som gikk. Snart skal vi også samles til lystig lag og legge planer for sommersesongen som nå står for døren. Som en foreløpig oppsummering av vintersesongen lar vi Tåm Jones kloke ord fra tidligere i vinter henge i lufta:

"Vi må sette inn større motor, fylle mer drivstoff og ikke svi av dekka i starten"

Red.

3 kommentarer:

Bamsefar sa...

Imponerende innsats av Tåm Jones i Birkebeinerrennet 2010. Jeg gikk på samme type ski og hadde ikke feste i det hele tatt de første 15 km. Det gjør det hele enda mer imponerende. Med enda større motor og enda mer drivstoff kommer det til å lukte svidd etter han neste år.

Selv føler jeg mest for å plukke frem golfkøllene akkurat nå og ta en lang pause fra alt som heter skigåing. Mellom golfrundene i slutten av april skal vi gå Skarverennet. Der stiller jeg sammen med Lakselorden og Cantona. I det rennet vil det ikke bli gått på tid.

Statistikk fra årets sesong kommer snart..

burnout sa...

Er vel ikke helt fornøyd med tiden ( hadde trodd under 4 timer)men, til det var skiene for glatte i starten.. Har som vanlig med dårlig teknikk å gjøre så jeg vet hva det skal trenes på fremover.
Har allerede skjekket golfbaggen og ser frem til å starte sesongen.
I år skal det imidlertid legges ned litt trening i sommer for ikke å "råtne" helt.
Vi sees vel på rulleski etter hvert i drag opp til Kiwi

sees

Tåm Jones sa...

Takker for positiv media dekning.
Blir muligens et par runder golf i sommer,men hovedpri blir deilig sommer trening.Regner med at Pingvinen skaffer oss sommer dong med logo.
Høsten i år skal startes i toppslag.Varme ,svale kvelder skal brukes til pigging i Reistadbakkene, bakkeløp i vivelstad og sykling rundt Drammensfjorden. i tillegg skal det inn 2 styrketreningsøkter i uka.
Realistisk......tja ,men det er lov å prøve.
Skal snekre et treningsopplegg etter hvert.
Har trua på uante mengder bøtter til Team Ull i neste sesong:-)

Legg inn en kommentar