tirsdag 2. mars 2010

Staka på nu jäklar!

Etter to rolige uker med karboloading og formspissing nærmer vi oss endelig sesongen høydepunkt - VASALOPPET!.

Team Ull stiller mannsterke til det som uten tvil er alle turrenns mor, og det er her det gjelder å lykkes. Ved sesongslutt er det ingen som husker glimrende plasseringer i sjarmerende lokale turrenn så som Re-løpet, Vindfjelløpet, Jungerløpet etc. Vi vet hva som gjelder, og hvordan ivrige turrennsløpere gjør opp status seg imellom ved sesongslutt. Følgende tre spørsmål må ubønnhørlig besvares:

Smp 1. Hva gikk du birken på?

Spm 2. Hvilken plass fikk du i Vasan??

Spm 3. Hvorfor gikk du ikke Hauern???

Så enkelt og så brutalt er det. Med tanke på at alle unntatt Pingvinen blir svar skyldig på spm 3 blir det desto viktigere å overprestere på spm 1 og spm 2.

Basert på siste nytt rundt forbi, vurderer vi guttas muligheter i Vasan som følger:

Pingvinen. Full av rutine. Gikk Vasaloppet før Bamsefar og Tåm Jones ble født. Er i ferd med å nærme seg storformen, og er observert på flere tjuvtreningsturer i Kjekstadmarka de siste ukene. Seeding er foreløpig usikker, men vi mener en plass blant de 4.000 beste er innen rekkevidde.Bamsefar. Skal få skikkelig uttelling for tyngde og kraft i Vasaloppet. Har fått trent godt de siste ukene, og staking har vært hovedfokus. Ingen har heller gått flere renn enn Bamsefar i år, og han vil trolig ha los på Tåm Jones til langt utpå dagen. Vi tror på en plass blant de 1.500 beste, kanskje blant de 1.200.

Tåm Jones. Vasaloppet er renn for mannfolk med hår på brøstet. I så måte bør Tåm Jones være utilnærmelig med sitt fyldige vegg til vegg teppe. Sliter dessverre med en vond rygg, og rykter skal ha det til at han i desperasjon forsøkte seg på en ”Leaving Las Vegas” oppladning i helga. Vi tror han stiller skadefri og sulten til helga. På en god dag blir det tresifret, altså topp 1.000.
Lakselorden. Ingen utpreget stakemaskin, men beste allrounder i Team Ull og har dokumentert god kapasitet gjennom en årrekke. Har fått seeding i pulje 1, og det forplikter. Er nok formmessig litt på hell etter et strålende resultat i Vindfjelløpet. Har han dagen og kreftene holder hele veien til mål, må det være lov å håpe på en plass blant de 750 beste.


Med 3 debutanter på startstreken er det likevel viktig å være ydmyk ift mulige topprestasjoner. Vi ønsker alle våre gutter lykke til med 9 mil staking til søndag.

Fasiten får vi på mandag…

6 kommentarer:

Laksen sa...

Etter hva jeg skjønner skulle Phil også egentlig ha vært med, men han synes det var for langt å kjøre for bare å gå 9 mil.

Phil sa...

Kildekritikk er noe redaksjonen har fokus på. Hver dag, hele året. I dette tilfellet er Phil helt klart feilsitert. Riktignok har Phil gjentatte ganger fått henvendelser fra arrangøren om å stille på startstreken i Sälen, men har takket nei. Phil må jobbe, men skal jo jobbe med dekningen av den korte skituren til Mora i krinken. Ser ikke bort fra at han oppdaterer seg på nettet underveis på hvordan Ull-gutta hevder seg og kanskje hvisker kommentatorene ett og annet i øret. Kjenner jeg Phil rett, hadde han nok gått til Sälen etter jobb på fredag hvis han skulle være med. I alle fall; Phil ønsker alle fire en god skiopplevelse. Hils Helene Söderlund, kranskullan 2010.

Bamsefar sa...

Begynner å murre litt i magen nå. Lurer på hva jeg har meldt meg på? Skal hilse på Helene hvis hun er der, men spørs om hun er der langt utpå ettermiddagen/kvelden søndag.

burnout sa...

lykke til gutter, her har vi gått intervall i svarthavna i dag, helt magisk i marka på dagtid nå.. Har forresten sverget til multigrade etter anbefalinger fra lakselorden, og jeg må si at dette er en fantastisk smurning langt ned på minussiden..
Forovrig blir jeg ikke svar skyldig på spørsmål 3!! Jeg gikk Hauern( sprakk, men kom til mål)

Ellers er det birken i sikte for meg, men er veldig klar for Vasa neste år..

Prates gutter

Tåm Jones sa...

Det blir en kongetur til Søndag med fint vær og snø på trea,mellom 2 og 10 minus i en lett løype.
Her er det bare å glede seg.Riktignok er det en staketur til Stavern men det er bare et spørsmål om nok foring.ET OG DRIKK GODT FRA NÅ GUTTER!!!!

Pingvinen sa...

Ja,ja gutter da nærmer det seg årets nest siste mål for noen av oss(noen det siste)Vi som har igjen litt saft i låra får vel ta turen over fjellet også.Så,lykke til i Sverige alle MANN

Legg inn en kommentar