onsdag 12. mai 2010

Cruiset rundt Kanada

Phil la tirsdagsøkta til Sylling og Kanada Rundt. 12 kuperte og asfalterte kilometre ventet en smånervøs debutant. Riktignok har Phil syklet mye i traséen og kjente den godt fra før, men distansen virket mye lengre iført løpesko.

Usikker på egen form etter en drøy ukes treningsopphold, varmet Phil opp i løypas første del gjennom Sylling sentrum. Allerede ved bensinstasjonen kjente han at dette skulle bli en hard økt. Han funderte også på om sykkelturen dagen før hadde vært den optimale oppladningen.

Det er vanskelig å sette seg mål i et løp man ikke har deltatt i tidligere og en beskjeden Phil uttalte til løperkollegaer før start at under timen burde være oppnåelig. Taktikken var å gå hardt ut og heller risikere å sprekke på slutten. Etter ca to kilometer kom Phil inn i en gruppe på seks løpere. Tempoet var jevnt høyt og det samme var pulsen. Ved parkeringsplassen på Kanada var vi fortsatt samlet og farten var ca 4 min pr km. Nedover mot Tronstad fikk Phil problemer med å henge med og måtte gi fra seg noen meter. I motbakkene opp fra Tronstad var han nærmest alene og måtte konsentrere seg om å komme seg til toppen. De siste tre kilometerne ble en kamp om en respektabel tid. Snittet på 4 min pr km sprakk og Phil krysset målstreken på 51.10.

Resultater og bilder fra Kanada Rundt her. Phil (94) kan skimtes bak startnummer 84 (Bilde 3 av 8).

2 kommentarer:

Laksen sa...

Gratulerer med et flott melkekrus, Phil. Antar at min telepatiske langing av godt drikke underveis var et viktig bidrag til det strålende resultatet. Neste gang lover jeg å være fysisk tilstede.

Bamsefar sa...

Imponerende løp i en løype hvor det må være en stor utfordring å disponere kreftene. Nå er det 3 km på tirsdag som gjelder eller?

Legg inn en kommentar