lørdag 1. mai 2010

Xtreme SPA

Budapest og Reykjavík er kjente for sine spahoteller i verdensklasse, men hvorfor betale i dyre dommer for å bli gnidd inn i gjørme i varme og komfortable omgivelser når du kan løpe ræva av deg i gjørmehull etter gjørmehull i skogene rundt Sognsvann en frisk formiddag i mai? Råskinnet 2010 ga flere gjørmebehandlinger pr. time enn noe fisefint spahotell kan tilby.

Phil var sørgelig alene blant rundt 2000 Knøttetasser, Råtasser og Råskinn i startområdet. Regn, vind og 7-8 grader fikk han til å lure på hva i himmelens navn han hadde tenkt på da han meldte seg på galskapen tidligere i uka. Etter en kort rekognoserings- og oppvarmingsrunde i området begynte han sågar å lure på om lagkameratene hadde vært smarte som totalt hadde oversett denne utfordringen.


Første gjørmebehandling kom etter en drøy kilometer. En behandling i knehøyde. Pytt, pytt. Hva gjør vel litt gjørme på beina ...

..når du kan skylle det av igjen i 3-4 grader kaldt vann? Før start håpet Phil det var på innsiden av båndet løypa gikk, men ingen råtasser nøyer seg vel med vassing til ankelen? Etter 100 meter i hoftedypt, iskaldt vann karret Phil seg på land og du skal ikke se helt bort fra at beina hans kjentes noe stive ut. Og enda var ikke 2 km-merket passert. Etter å ha fått igjen følelsen i beina kjente Phil seg pigg og holdt et jevnt tempo på smale, glatte og gjørmete stier. Tøffe stigninger, enkelte utstyrt med tau, bratte og glatte nedoverbakker, myrer, bekker og kulper var ingen hinder denne dagen. Det eneste som kunne stoppe Phil var tendenser til kø i de smaleste og våteste partiene. Vel ute av skogen var det tid for nok en forfriskende dukkert i Sognsvann. Vann til over hofta skremte ikke Phil som begynte å ane at målet nærmet seg. På grusveien mot idrettshøyskolen ble farten satt opp til noe som kunne minne om en sluttspurt, men arrangøren hadde klart å få plass til et par sløyfer til med tøff stigning på glatte røtter og steiner. Likevel tok Phil rotta på et titalls løpere den siste kilometeren. Bare opp den siste kneika, unnarennet på en hoppbakke som ble forsert to ganger, ble seks løpere parkert.


En noe skuffet Phil måtte se at målsetningen røyk med et par minutter, men tiden 1:01:57 holdt til en 33. plass i klassen. Resultater her

Råskinnet - Et morsomt og utfordrende løp som fortjener flere Ullere på startstreken!

1 kommentarer:

Laksen sa...

Topp innsats, phil. Jeg holdt meg hjemme for anledningen da jeg har stor respekt for 1. mai som arbeidernes fridag... Satser på Xtreme SPA til neste år.

Legg inn en kommentar