tirsdag 15. juni 2010

Drama i DMM

Drammensmarka Multisport er rått, tøft og brutalt. Den fjerde utgaven ble i overkant brutal for forhåndssfavoritt Lars Petter Stormo fra Team Oslo Sportslager/FatCamp. Sammen med klubbkamerat Jarle Wermskog holdt han god fart og var i solid ledelse på det tunge føret da duoen møtte en SUV rundt en sving mot slutten av sykkeletappen. Resultatet ble ribbensbrudd, forslått arm og lår. Jarle Wermskog forteller til Liernett at Stormo allerede er på beina. Les mer om hendelsen her.

Kompistaktikk
Om det var været som skremte flere fra å stille på startstreken vites ikke, men 10 kalde grader og striregn er ikke noe for hvermansen. Om startfeltet var lite, var det til gjengjeld de tøffeste av de tøffe som la ut på 90 harde kilometre. Spurtprisen kom allerede etter 3-4 kilometer, på toppen av Spiralen. Per Rune Omfjord, IF Sturla, var raskest til topps. "Lett" var kommentaren til Omfjord før han tok fatt på den virkelige utfordringen. En utfordring Omfjord skulle takle meget bra. Ved DBK-hytta tok kompisene i Team Oslo Sportslager/FatCamp affære og satte opp tempoet. Jarle Wermskog og Lars Petter Stormo fikk en luke som skulle vokse seg stor fram til Ulevann hvor joggesko skulle byttes med sykkelutstyr.

Drøye 13 minutter var tetduoen foran nestemann på Ulevann, spurtsterke Per Rune Omfjord. Fatcamp-gutta hadde taktikken på sykkeletappen klar. Her skulle det kjøres kompis til Sylling og rulleskietappen. Fra Sylling var kompistaktikken over og de skulle kjempe mann mot mann mot mål. Den duellen ble det ikke noe av. På Ulevann ventet Cantona, Bamsefar og Phil spent på Petter Berntsen, fjorårets andremann og kanskje tetduoens sterkeste utfordrer. De måtte vente en snau halvtime før han dukket opp. Feil veivalg i et stikryss
ved Tverken ble hans bane i årets DMM.

Wermskog og Stormo først til sykkelbytte ved Ulevann. Foto: Cantona

Foto: Cantona

Berntsen var ikke den eneste som hadde problemer med å finne raskeste vei til Ulevann. Med seg hadde han Max Bern Hansen på slep som mente han måtte ha løpt lengst av alle. Ikke helt sikker på om Hans Martin Johnsrud er helt enig i det. Over halvannen time etter på løpedelen tyder på mer enn ett uheldig veivalg.

Løpsgeneral Laksen avkrever forklaring fra Petter Berntsen og Max
Bern Hansen. Foto: Cantona

Knutsen, Synnestvedt, Kylland og Laksen i bra driv. Foto: Cantona

Alene til Sylling
I Sylling hadde Tåm Jones og Knut O full kontroll på rulleskiutstyret og ventet spent på tetduoen. Men Wermskog kom alene gjennom Sylling sentrum. Han kunne fortelle om ulykken kompisen hadde hatt før han spente fast rulleskiene og pigget mot Sturlahuset og målgang. Noen minutter senere rullet Stormo inn til veksling med store smerter. Redaksjonen tok han tilbake til målområdet og fikk derfor ikke fulgt spenningen i sykkeløvelsen. Heldigvis ble det ikke flere uhell. Selv om uhellet med kompisen hadde satt en støkk i lederen, kontrollerte han inn og holdt et imponerende tempo opp de siste tøffe stignigene mot Sturlahuset og inn til en overlegen seier. Vinnertiden ble sterke 4:11:17.

Imponerte
Om vinneren imponerte, imponerte også alle de ni andre som fullførte den knallharde konkurransen. Johnsrud som kom håpløst ut etter løpedelen fullførte likevel. Even Knutsen er både 15 og 20 år eldre enn konkurrentene, men kjemper seg inn til 4 plass. Utrolig bra. Og i all beskjedenhet må gutta i Team Ull ha ros og heder. Så ut som gutta hadde arrangert konkurranser i alle år. Bamsefar og Cantona styrte sykkeldepoet ved Ulevann med jernhånd og sjelden har noen hatt så god kontroll på en haug rulleski i Sylling som Tåm Jones og Knut O. Alle trygt loset gjennom dagen av løpsgeneral Laksen.


Vinneren overlesses med premier etter målgang.
Foto: Bamsefar


Andreplass; Jørgen Synnestvedt, Åsen IL 4:41:10
Foto: Bamsefar


Tredjeplass og spurtpris; Per Rune Omfjord, IF Sturla 4:44:00
Foto: BamsefarFjerdeplass; Even Knutsen, Brønnbakken FF 4:45:31
Foto: Bamsefar


Nils Petter Haugfos, DBK 50 meter før mål
Foto: BamsefarPetter Berntsen, BOC mottar premie for raskeste rulleskietappe.
Foto: Bamsefar

Om noen i arrangørstaben fikk lyst til å gi gutta fra FatCamp konkurranse i neste års DMM, kan du lese hva du må gjøre her

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar