mandag 6. september 2010

Helan og Halvan i Nordmarka

Cantona og Phil la i helgen langkjøringsøkta til Nordmarka og Nordmarkstravern. Phil var tidligst ute og ble busset til Stryken med start kl. 1100. Cantona hadde fordelen av en senere start og kunne sove til langt på dag før bussen tok han fra Sognsvann til Skar med start kl. 1200

30 km;
Etter en urovekkende lang busstur, steg Phil av bussen på Stryken sammen med 4-500 andre travere. Det ble løpt hardt fra start. For hardt for Phil skulle det vise seg. På de smale, trange stiene klarte Phil seg greit. Verre ble det på de lange og sugende strekningene på grusvei. Målet om å få ryggen til Cantona etter at løypene møttes glapp for Phil. Etter 23 kilometer skulle det bli en kamp om å komme til mål. Tom for næring og med tendenser til krampe i legger og lår, ble de siste sju kilometrene de lengste Phil noensinne har løpt/gått. Takket være den sterke åpningen jogget Phil inn til 2:40:56. En tid som strengt tatt burde vært 10-15 minutter raskere. Å finne ut at Cantona snek seg i mål snaue to minutter tidligere har gjort Phil søvnløs.
15 km;
Sammen med 2-300 andre milslukere, trippet Cantona nervøst på start ved Skar med målsetning om å holde jevn fart hele veien for så å øke farten den siste biten inn mot mål for å holde Phil bak seg i løypa. For Cantona ble det et brutalt møte med røtter, steiner og natur generelt. For en som liker seg best på jevnt underlag og i nærheten av en kaffe latte, er ikke søle i knehøyde og rullestein den beste kombinasjonen. Og stadig måtte vike for traverne fra Stryken ødela noe av den gode opplevelsen for Cantona. Ute av skogen for siste gang kjørte Cantona opp tempoet vesentlig og kunne krysse målstreken som første Uller på den sterke tiden 1:39:00. 1:56 foran Phil i mål.
En flott høstdag i Nordmarka. Sol fra skyfri himmel og 17+ Fine stier og flott natur. Mye regn de siste ukene gjorde likevel stiene svært gjørmete. Bra da å bruke splitter nye løpesko...

Cantona ble nr. 20 i sin klasse og Phil
endte på en 28.plass.
Hvor langt Cantona og Phil har opp til klassevinnerne, kan du se her2 kommentarer:

Bamsefar sa...

Imponerende innsats her. Registerer at Cantona har litt mer erfaring med å disponere kreftene riktig.

I bakkeløpet til helgen er det vel mindre sjanse for å gå tom for krefter. Eller bør vi legge inn en ekstra matstasjon før ferista?

Tåm Jones sa...

Meget bra innsats.
Vil også hedre Cantona for et solid løpsopplegg,gitt at han ikke brant inne med mer krefter.
Mer foruroligende er løpsopplegget til Phil som minner stygt om Laksens løpsopplegg i Vasan, men tid og plassering var imponerende.
Gleder meg forøvrig til å ta sisteplassen i Eggekollen opp til Lørdagen gitt at ikke arrangør har tatt til fornuft og arrangementet går på idealtid.

Legg inn en kommentar