fredag 14. januar 2011

Tåm Jones vs Oddvar

Det hersker liten tvil om hvem i teamet som er mest opptatt av teknikk i skiløypene. Tåm Jones jobber for tiden med å skyve bekkenet frem for å rette opp ryggen i den klassiske stilen. Sist demonstrert under intervallene ved Skaptjern. Mens de fleste hadde nok med å komme seg opp motbakkene, tegnet og forklarte TJ den nye teknikken Dybendal Hartz har lært han før han stakk fra feltet så rak i ryggen at man kunne mistenke han for å ha svelget et spett. Dobbelttak er viktig for Tåm og du skal ikke ta mange takene før han retter på teknikken din. Er du så teknisk tilbakestående at du avslutter armbevegelsen under kneet, kan du fort få deg et rapp med staven. Har TJ en god sak, eller snakker han Oddvar (fv), Thomas og Juha midt imot? Døm selv!


(Bilder fra "Langrennsteknikk" Halldor Skard/Olle Larsson, Universitetsforlaget 1981)
Redaksjonen regner med debatt med skarpe fronter, men ber innstendig om at den holdes på et saklig nivå. Upassende innlegg vil bli avvist. Én ting tror jeg vi alle kan være enige om. Thomas er vel noe lav her;

4 kommentarer:

Tåm Jones sa...

Rett skal være rett ,på bildet her demonstrerer Wassberg hvordan man stuper kråke med staver.
Det vi ser på bildet er utgangsstillingen med tyngdepunktet perfekt balansert.

Tåm Jones sa...

Glemte å nevne at teknikken nevnt over brukes når man er i ferd med å falle i en bratt motbakke. Et severdig og spektakulært fall .

Bamsefar sa...

Vi har vel alle fått litt korrekser pga manglende staketeknikk, men så har vi også blitt bedre til å stake alle mann takket være TJs teknikkstudier.

Aukland og co hadde forøvrig ikke hatt en sjanse mot Thomas, Oddvar og Juha.

Phil sa...

Hører hva TJ sier, men ser man hva de tre nevnte herrer har fått til med armføring under kneet, er det vanskelig å slå seg til ro med at denne teknikken er så ræva som Tåm skal ha det til. Samtidig ser man jo at den mer oppreiste stilen fungerer. I alle fall for enkelte. Sist demonstrert i Tolver´n hvor undertegnede høyst sannsynlig var under kneet med skihanskene både èn og to ganger på myrene inn mot mål. Mistenker at noe av differansen fram til TJ ble lagt igjen her. Hadde vært gøy å sett`n Jones i stakeduell med Juha.

Legg inn en kommentar