lørdag 19. februar 2011

Tatt på senga

To av våre beste menn var tidlig oppe i dag for å få med seg startskuddet i det sagnomsuste Grenaderløpet. Allerede halv åtte tok Burnout og TJ fatt på de 90 kilometrene fra Hakadal til Asker. Tidlig i uka sa Tåm at støtteapparatet burde være på plass ved Sandungen, etter 80 kilometer, i halv to-tida. Støtteapparatet gjør stort sett som Jones sier og var på plass til avtalt tid. I jakten på en god plass for langing og fotografering, skjer det katastrofale. På vei opp Haveråsen, under hundre meter før toppen og en god langingsplass, dukker TJ opp på vei ned og gutta er tatt på senga. Phil rekker knapt å rope "Cola!" før Tåm suser forbi. Cantona er alt annet enn klar med linsa. Det er bare å sette etter med go´sakene. Det skulle vise seg å være lettere sagt enn gjort. Til slutt måtte TJ stoppe for å få colaen og sjokolade. En langing som neppe nevnes i lærebøkene og støtteapparatet legger seg helt flate.
TJ har omsider fått næring av støtteapparatet. 50 meter bak masta i bakgrunnen lå siste drikkestasjon..(Foto: Cantona)


Nå skulle kjerringa reises og Burnout skulle få langing etter læreboka. Det betød nok en tur til toppen av Haveråsen og god trim også for støtteapparatet. Cantona fikk i oppgave å spotte Burnout i god tid før han passerte. I utgangspunktet en god idé, helt til andre halvdel av serviceteamet kom på at Cantona slettes ikke ser så godt han selv hevder. Og selv ser han ikke stort lenger enn til skituppene. Men Burnout kom og han kom fort. Ikke fortere enn at Cantona fikk knipset et par bilder, men såpass fort at Phil måtte be han om å stoppe for forfriskninger. Selv var Burnout mest opptatt av hvor langt foran TJ lå i løypa, men næringen gikk ned og borte var´n.
Burnout på toppen av Haveråsen (Foto: Cantona)

Redaksjonen har fått tilgang på videoopptak av siste langing. I all viraken klarte fotografen å holde kameraet feil vei og redaksjonen klarer f..n ikke å rotere snutten riktig vei, så dere får vri på hodet, eller snu skjermen;

(Foto: Phil)

På tross av langingskluss kom begge gutta seg i mål på en meget respektabel måte. En barriere er brutt og heretter kommer TJ til å le av alle som kaller et renn på under ni mil for skirenn. "En overgang til voksenverdenen", sa TJ til redaksjonen like etter målgang.
Regner med vi får guttas egne opplevelser i løypa nå de kvikner til i løpet av neste uke.
Redaksjonen gratulerer med vel gjennomført Grenaderløp!

8 kommentarer:

burnout sa...

Takk for god "langing" det kom veldig godt med skal jeg love, famtastisk service vil jeg påstå..Sliten har fått en ny definisjon i boka mi, og ja det skjer noe med kroppen etter ca 7 timer på ski.. Et brutalt men bra renn som jeg kanskje tar neste år. Har ihvertfall min første bøtte på peisen ..

Bamsefar sa...

Gratulerer med vel gjennomført renn begge to. Imponerende stil på Burnout etter langing og ca 6 timer på ski.

Neste år kan jeg ta på meg ansvaret for langing. Da regner jeg med at Phil og Cantona er å finne i sporet.

Phil sa...

Inspirerende å se gutta i aksjon i dag. Fikk nesten lyst til å stille på start neste år. Langerkarrieren er nok over. Det gåes for fort i teamet. Grattis begge to!

burnout sa...

he he , kul video.. og ja Cantona jeg var jævlig sliten der til info..

Tåm Jones sa...

Herlig langing . Colaen ga meg suspect mye power.
Prater vi om en hemmelig blanding her???

Laksen sa...

Imponerende karer. Neste år blir det 7 Ullere på startstreken i Hakadal!

Phil sa...

Det var enda godt du ikke fyra opp sigaren etter målgang, TJ. Det tror jeg vi hadde hørt langt oppi bakkene mot Haveråsen. Nærmere flybensin kommer du ikke.

Tåm Jones sa...

Det forklarer litt......

Legg inn en kommentar