lørdag 18. juni 2011

"Nenikekamen", vi vant!"...


...var alt Pheidippides rakk å si før han falt død om etter å ha løpt 42 kilometer fra byen Marathon til Aten i år 490 f.Kr. Heldigvis falt ingen av teamets to representanter, Cantona og Phil, om etter å ha fullført Nordmarka Skogsmaraton lørdag, selv om den tanken ikke var helt fjern i bilen inn til Sognsvann. To nervøse Ullere ventet seg mye smerte og undret seg om man varmer opp før et maraton..
For de lokalkjente, går ruta fra Sognsvann (Toppidrettssenteret)-Skjærsjødammen-Bjørnholt-Hakkloa-Kikutstua-Kobberhaugen-Ullevålseter-Sognsvann. Med en høydeforskjell på drøye 200 meter er dette et krevende maraton.
Phil var usikker på taktikken og startet i en fart på 5 min pr km. Målet var å presse seg under 3:30. Etter passering halvmaraton (1:42) lå Phil 3 min foran skjema. Dette skulle vise seg å være litt for lite å ha til gode før den siste halvdelen. På vei ned fra Hakkloa møtte Phil på Cantona på vei mot vending og han så urovekkende pigg ut. Med antydninger til krampe etter 23 km ble Phil noe urolig, men beit seg fast i en fin rygg opp bakkene mot Kobberhaugen og ved passering 30 km lå han fortsatt 2 min før skjema. Etter 37 kilometer sa det PANG på baksiden av Phils venstre lår og der sto han. Midt i løypa uten mulighet for å bevege seg. De siste 5 km så plutselig ut til å bli fryktelig lange. Men han kom seg i gang igjen og på et eller annet vis klarte han å holde et anstendig tempo inn mot mål, men særlig pent var det nok ikke å se på. Tiden ble 3:33:41.
Cantona valgte en åpning i 6:30-tempo, men fant fort ut at han hadde gode bein denne dagen. Gikk fort ned til 6:00 og her ble han liggende stort sett gjennom hele løypa. Motbakkene lot han seg ikke skremme av og konkurrentene måtte bare se Team Ull-ryggen forsvinne rundt neste sving. Før start var han redd for at målet på 4:30 var i overkant hårete, men formannen sprengte skjemaet og gikk i mål på 4:23:02! Terrengpartiet før Ullevålseter var nok det største hinderet for Cantona. Distansen på 42195m bare ler han av. Spørs om den karen stiller opp i konkurranser kortere enn maraton igjen. Cantona har ikke svart på redaksjonens henvendelser om hans opplevelse av løpet, så vi avventer hans egen versjon.
I motsetning til Pheidippides og grekerne som beseiret perserne for leeeenge siden, vant ikke Cantona eller Phil noen verdens ting denne dagen i Nordmarka, men alle som fullfører et maraton av dette kaliber er vinnere. På bildet poserer en uforskammet sprek Cantona like etter målgang.

Restitusjon etter en kraftprøve som Nordmarka Skogsmaraton er viktig, for treninga skal i gang igjen så fort det er mulig å gå på beina. En viktig del av restitusjonen er maten og det er ingen tvil om at våre representanter har næringsvett og god peiling på hva man har godt av..
Resultatliste her4 kommentarer:

Bamsefar sa...

Imponerende.

Cantona sa...

Gratulerer Phil med storløp i helgen. Dette er et løp flere ullere bør stille opp i til neste år.

Phil sa...

Gratulerer Cantona med storløp i helgen. Under 4 t bør være målet 2012. Dette er et løp flere ullere bør stille opp i til neste år.

Cantona sa...

10 kg lettere og et år til med trening håper jeg at tid under 4 timer vil være inne rekkevidde. Må prøve å få til et maratonløp på høsten også:-)

Legg inn en kommentar