mandag 26. mars 2012

Formannen som forsvant

Søndag. Tre ullere. Rolig langtur med joggesko på beina. Så enkelt og greit. Og det begynte greit for Cantona, TJ og Phil. Opp linja ved Haskoll med kurs for Skapertjern. På veien finner TJ ut at det er lenge siden han har sett foreldrene på Tranby og trioen bestemmer seg for å løpe skiløypa fra Skapertjern til Tranby. Tempoet går i prate-fart og lite eller ingenting tilsier noen form for dramatikk på turen. Helt til TJ og Phil stopper opp ved Heggsjø og ingen lyd fra formannens sko mot de siste motstandsdyktige centimetrene med snø og is er å høre. - Han er sikkert rett rundt svingen der, prøvde TJ seg. TJ er klok, så Phil hadde ingen grunn til å tro noe annet. To minutter ble til fem og svette klær ble kalde. Hvor ble det av formannen? Riktignok har jernmannen ligget syk noen dager, men så langt bak kunne han ikke ligge. Lå han på myra ved Skapertjern med brukket ben? Hadde gaupa tatt han? Eller kanskje reven? Bamsefar var et for drøyt forslag Phil ikke engang turde foreslå. TJ og Phil var ikke langt fra målet, men ingen av ullerne ville få sove særlig godt uten å vite hva som hadde skjedd Cantona. Løsningen ble å snu for å se etter sin leder. Søket ga ingen resultater, men en i overkant lang og tidkrevende langkjøring. Med returen Skapertjern-Linja-Haskoll, var gutta ute i drøye tre timer. Var forsvinningsnummeret en dekkoperasjon fra formannens side for å øke treningsdosen til medlemmene? Vel hjemme hadde Cantona vært på tråden. Turen hadde selvsagt ikke bydd på nok motbakker, så han hadde tatt turen over Stuvstjern-Reistadvollen tilbake til Tranby. Det viser seg altså at det ikke skal flere enn tre ullere til for å oppnå det komplette kaos. Men en fin tur ble det.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Formannen ble forøvrig obsertvert på kraftkollen sent i går kveld trekkende på to store traktorhjul. Mon tro om han planlegger en polarekspedisjon eller liknende!

Her gjelder det å henge med i svingene...

Anonym sa...

Rykter skal ha det til at formannen skal stille opp i neste utgave av "Robinsonekspedisjonen Vinter", men det er altså bare rykter, eller...

Cantona sa...

Kan på definitivt avkrefte disse ryktene selvom en polarekspedisjon hadde vært noe. Når det gjelder søndagens skogtur var det tempoet til Phil og TJ som knekte meg :-)

Tåm Jones sa...

Formann ble lovet KOKOS da vi hadde han på tråden etter løpeturen . Han påsto han ikke visste hva det var !
Nå kan jeg medele at han vet hva det er .

Legg inn en kommentar