onsdag 4. juli 2012

Kjetil L mot røkla


Kjetil L hadde om ikke alle, så i alle fall mange odds mot seg i Ull-mesterskapet på sykkel tirsdag. Alene på start mot seks blodtrimma ullere. Kjetil trosset alle odds, alle motbakkene, lagtaktikken til Team Ull og tråkket inn til seier i den drøyt fire mil lange traséen. Redaksjonen gratulerer!
En glad vinner

En drøy time tidligere sto sju mann på starten ved Lier E-Verk. Etter noe diskusjon om løypetraséen, slo Bamsefar i bukkestyret og bestemte at avtalte løype skulle gjelde; Lier E-Verk - Sylling - Kanada - Tronstad - Sylling - Åmotveien - Sjåstad - Lierbyen. Nytt av året var en prestart fra E-Verket til KIWI Lyngåskrysset. Arrangøren ville ha et mer samlet felt enn tilfellet var i fjor etter Bamsefars sjokkstart opp Tronbergfjella.
Fra årets nyvinning; prestart
Prestarten fungerte som ønsket og etter det som kunne minne om et vårslepp i Lyngåskrysset, var dramaet i gang og syklistene i fri dressur med Bamsefar som lokomotiv i retning Sylling. Tempoet var respektabelt for de fleste, men det rykket tydeligvis i pedalene til TJ som forsøkte seg på noe som kunne minne om et rykk på slettene mot Asdølsvingen. Tempoet stabiliserte seg igjen og gjennom Sylling sentrum var feltet fortsatt samlet. Opp meieribakken markerte Bamsefar styrke og satte opp tempoet og i kneika mot Sylling kirke var det ikke bare i sykkeldeler det peip. På slettene mot Fagerliåsen kom Kjetil L og TJ bakfra og klarte såvidt svingen i rundkjøringa mot Kanada. Phil forsøkte å kontre med et rykk uten å få så mye som en centimeter på konkurrentene. Burnout, Cantona og Mr 80-tallet fikk noe som kunne ligne på tempoproblemer over bakketoppen og feltet var delt i to. Ned mot Tronstad kastet TJ og Bamsefar seg foran en bil som på mystisk vis plutselig begynte å ta i bruk i overkant mye av veibanen. I alle fall etter Kjetil L og Phils smak. - Sikkert faren til TJ, snerret KL før de to hentet inn teten igjen i bakkene opp fra Tronstad. På slettene ut fra Sylling gikk det styggfort med KL i tet. Fort må det ha gått lenger bak også. Faktisk så fort at Mr 80-tallet ikke klarte svingen ned Åmotveien, men fortsatte mot Lyngåskrysset og Lierbyen før han skjønte hva som hadde skjedd. Burnout og Cantona kjempet mann mot mann i rykk og napp. Burnout dro fra i alle utforbakkene og formannen hentet han inn igjen på slettene og i motbakkene. Redaksjonen mistenker at en landeveissykkel står på ønskelista til Burnout. I tet begynte det å tilspisse seg. Kommentarer ble slengt og små nervøse rykk ignorert. Helt til Bamsefar på nytt satte i gang maskineriet. I bakken forbi Sjåstad kirke fikk han et lite forsprang. Bamsefar virket sterk, men Phil fikk kontakt igjen etter å ha brukt mye krefter. Forbi Meren var det blitt en tetduo med 100 meter forsprang til KL og TJ. Plutselig kommer det en rar lyd fra sykkelen til Bamsefar. En eike er røket, så også bamsens vinnersjanser. Phil ledet fortsatt på toppen av Egge-bakkene, men da trykket KL på powertråkk-knappen og ble borte. TJ kom også tilbake og trillet inn til andreplass. Kampen om fjerdeplassen ble en forrykende spurt mellom Burnout og Cantona. Redaksjonen legger seg flat for ikke å ha fått festet hele spurten på tape, men kan røpe at Burnout dro det lengste strået.
En uheldig Bamsefar i mål
Kjetil L og røkla


Tidtakerutstyret fungerte ikke optimalt denne kvelden, så tidene er høyst uoffisielle og trolig uten rot i virkeligheten;
Kjetil L (bukkestyre) 1:14:38. TJ (bukkestyre) 1:14:58. Phil (bukkestyre) 1:15:08. Burnout (mountainbike) 1:18:14. Cantona (bukkestyre) 1:18:15. Bamsefar (bukkestyre og en ødelagt eike) 1:19:47. Mr 80-tallet (mountainbike, alt for høy fart og litt disket) 1:15:30.

Det ville være for galt å snyte våre mange tusen lesere for tirsdagens godbit; spurten om fjerdeplassen. Her følger en kort godbit og en formaning til følgebilene før neste ritt. En formaning fra redaksjonens utsendte.

5 kommentarer:

Tåm Jones sa...

Et herlig ritt igår hvor hvor det ikke var noe å utsette på innsatsen. hyppige besøk langt inn i rød sone, hodeløse rykk , frisk satsing i utforbakkene og MYE melkesyre.
Vil også berømme pressekorpset for en fantastisk dekning av KM team Ull 2012 landevei del 1.

Bamsefar sa...

Gratulasjoner til Kjetil L - power power power -

burnout sa...

Bukkestyre skal prøve å fikses til del 2 i høst.. Bra innsats og veldig morro som vanlig. Skal neste gang prøve å si ifra før spurten Phil :-)

Anonym sa...

Deler TJ`s betrakninger fra i går.Veldig morsomt ritt. Dog så jeg veeeldig mørk på utfallet av rittet i en av dalsøkka(husker ikke stedsnavnet)med husker særdeles godt den lokale sjåføren med overkant god tid.Måtte grave dypt for kjøre inn Bamsefar og Tåm Jones i bakken.Så dypt at mannen med ljåen lå faretruende nær og blodpumpa sang på siste værs he he.Etter x antall bakker/kneiker og uanstendige rykk begynte kroppen og si fra.Og som vi alle vet...117 kg`s klatre geit eksisterer altså ikke,,måtte minne meg selv om dette flere ganger:)Til tross for dette gikk det veien og veldig fornøyd med innsatsen.Må nok engang berømme det lokale presskorps for suveren og detaljer dekning.Takker for gratulasjoner og at jeg fikk være med.Gir meg inspirasjon til ytterligere vektreduksjon.27 kg til så målet er nådd.
Del 2?? snakk om utilbørlig press he he
God sommer :)
-k-

Phil sa...

En herlig økt og god innsats av samtlige. Har selvfølgelig sporet opp eieren av bilen fra Tronstad og må frifinne TJ og Bamsefar fra all mistanke. Sjåføren hadde selvfølgelig hørt om gutta, men kunne fortelle at han ikke kjente de personlig og i alle fall ikke hadde mottatt noen form for kompensasjon. En solid seier til Kjetil L, men tror det kunne blitt en meget morsom avslutning om Bamsefar hadde hatt med seg alle eikene i mål.
Power er alt! Gratulerer Kjetil!

Legg inn en kommentar