søndag 14. oktober 2012

Furumomila - god innsats og negative tanker

Kilometertider sto i fokus før Furumomila lørdag. Debutant Bamsefar annonserte allerede på intervalløkta torsdag kilometertider på 4:15. Cantona så for seg jevne passeringstider på 4:50, mens Phil fokuserte på tider rundt fire blank og helst noen sekunder under.
De 432 andre som stilte på startstreken på et høstkaldt Geithus hadde sikkert også et løpsopplegg som de håpet var godt nok til å slå tre heltente ullere. At enkelte hadde et opplegg som skulle vise seg å holde mer enn godt nok må delegatene bare akseptere, men det sto ikke på innsatsen. Bamsefar og Cantona knipset på oppløpet..
 -Strålende fornøyd med innsatsen, sa Bamsefar etter målgang. -Løp så fort jeg kunne. Hva mer kan et team kreve av sine atleter? Allrounderen hadde før start et mål om en sluttid på 42:30. -Allerede etter 1 km lå jeg langt bak skjema (4:15 pr km red.anm) og det begynte først å gå fortere etter 5 kilometer. Det ble en god debut for Bamsefar selv om målet ble i tøffeste laget. Bamsen spurtet inn til 43:35 med kilometertidene 4:25, 4:26, 4:24, 4:24, 4:17, 4:24, 4:16, 4:11, 4:36, 4:09.
Cantona stilte revansjesugen på start etter å ha misset målet i fjorårets løp med fire sekunder. Målet den gang var en tid under 50 minutter. Vår ambisiøse formann var ikke snauere enn at han satte seg som mål å løpe på 47:30 i år. -Etter en god oppvarming var jeg klar for en mil i god marsjfart. Selv en erfaren løper som Cantona gjør fortsatt feil og som andre ullere lærer han aldri. -Var nok litt beskjeden på start og stilte meg midt i feltet. Måtte forsere en god del sinker den første kilometeren. Formannen kom etter hvert opp i et godt driv og holdt jevn fart på 4:50 pr km. -Fikk det litt på den niende kilometeren og måtte opp i over 5 min, men hadde krefter til å spa på med mot mål. 48:18 ble den respektable sluttiden. -Passe fornøyd, sa mannen som har senket tidene med bortimot to minutter hvert år. Fortsetter dette kjøret løper Cantona på halvtimen når han er femti.
For Phil var målet som vanlig å kjempe seg under 40 minutter. Det betyr smerte og en evig kamp mot negative tanker. De to første kilometerne gikk unna på 3:55. Fra passering 3 kilometer bestemte hodet seg for å fortelle beina hvor slitne de var og hvor vondt det gjorde i hofter og rygg. -Klarte heldigvis å holde tempoet oppe og ignorere hodet (ikke så dumt av og til). Hjalp også å få ryggen til "Ryggen" etter 5,5 km. Etter en duell med relativt aktiv armbruk forsvant pusten hans lenger og lenger bak. Phil passerte 7 kilometer på 28:04 og var på sporet av sitt mål. -Skjønte på oppløpet at det ville holde og er fornøyd med tiden på 39:48 selv om jeg måtte opp noen sekunder fra i fjor.
Bra innsats av gutta. Hvor bra innsatsen var i forhold til de 432 andre kan du se her
-Flott løype og terreng. Masse blide løpere, oppsummerer en offensiv debutant. -Tilbake neste år med hensikt å perse.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar