søndag 21. oktober 2012

Kjekstadmarka - En naturopplevelse

Godt oppmøte da Bamsefar inviterte til rolig langtur på kryss og tvers i Kjekstadmarka søndag morgen. Finnemarka var byttet ut med Kjekstadmarka denne helga da rapportene sa det var noe vått rundt Skimten. Viste seg fort at det ikke var helt knusktørt i Kjekstadmarka heller, noe som overrasket deler av teamet all den tid det ikke hadde regnet siden lørdag kveld. Fra golfbanen bar det rett til skogs og etter noen hundre meter var allerede de første pyttene med legghøyt, iskaldt myrvann passert. -"Blir bare våt én gang", smalt det fra et klokt uller-hode. Redaksjonen er fortsatt usikker på hvem det kunne ha vært. Teamets Kjekstad-los loset, som loser gjør, gjengen gjennom marka på fine og teknisk krevende stier. Hvor gutta har vært er ikke godt å si da kjente stedsnavn ligger tettere i Finnemarka, men Ulveløptraséen ble krysset titt og ofte på den drøyt to timer lange turen. Redaksjonen registrerte også i farta at R.O.S-hytta ble passert. Hvor gutta er på bildene under er en gåte (fritt fram å levere forslag), men fint var det..
Alle ullere vet at å bli litt kald og våt på beina en tidlig søndag morgen og å løpe på stier omgjort til elveløp er en fin naturopplevelse. Den største naturopplevelsen i dag var det likevel Laksen som ga gjengen da vi nærmet oss golfbanen igjen. Plutselig stoppet lederen for naturgruppa, småviltjegeren Laksen, resten av gruppa og nærmest kastet seg ned i lyngen og pekte og ba alle om å holde kjeft. Han hadde tydeligvis fått øye på noe i furuskogen. -"Elg! Gjør klart kameraet!" Ingen trodde noe særlig på Laksen, men han krevde å få beviset på tape og dro med seg fotografen over lyng og stubber. Og ganske riktig. Der sto skogens konge!
En stor opplevelse for de i teamet som ikke hadde sett kongen i sitt rette element før. Om dette var dagens naturopplevelse, mottok Bamsefar dagens SMS. Meldingen ble mottatt kl 0900 da gjengen trippet rundt på parkeringsplassen ivrige på å komme seg på skauen. "Jeg våknet ikke før nå. Sees i morgen. God tur". Avsender var TJ. Men som den skautraveren TJ er, har han nok sett elgen i sitt rette element før.


3 kommentarer:

Tåm Jones sa...

Har definitivt sett skogens konge før. Helt utrolig at dere har fått oppleve en sein 87 model og fått bilde av den. Den pleier å være veldig sky. Synd at geviret er skjult av granbaret. Var sikkert gigantisk!

Phil sa...

Mye av det du ser bak granbaret der er geviret, Tåm!

burnout sa...

Er elgejakt nå så den er heldig da ingen i teamet hadde med børsa, hadde vært bra mat til bootcampen..

Legg inn en kommentar