søndag 18. november 2012

Jessheim vintermaraton 2012

Løpeskoene var igjen på plass etter at skiskoene forsøkte seg med et fremstøt på Beitostølen forrige helg. Stedet var Jessheim og distansen var halvmaraton. Tre ullere møtte opp og to av dem var usikre på hvor mye forrige helgs tøffe treningssamling satt i beina. Men Sinbad, Cantona og Phil så positivt på utfordringen under oppvarmingen. Ekstra inspirasjon ga det å se SK Kraft-gutta Dag og Morten godt i gang og i godt driv på sin helmaraton. Selv om vi knuste SK Kraft i antall deltakere, grusa de oss i antall kilometre. Løypa skulle vise seg å være ganske tøff med en rekke kneiker i ulik lengde og helling og lange, seige og vindutsatte sletter. Rundløypa på 10 548,5 meter ble løpt to ganger.
En noe usikker og nervøs Phil satt på et egnet sted når man er litt usikker og nervøs da speakeren kunne  fortelle at det var fire minutter til start. To minutter senere fant han lagkameratene der lagkameratene i teamet ofte er å finne. Bakerst i startfeltet. Phil brøytet seg litt fram mot streken for å få et lite forsprang på de to andre milslukerne. Så sa det pang og gutta var av gårde.
Phil fryktet de lange slettene i løypa og ønsket å passere den første så fort som mulig. Han fant det vanskelig å finne riktig felt å løpe i og ble litt stressa de første to kilometrene. Å løpe i "blinde", uten klokke, er til tider vanskelig og Phil ble ikke noe mindre usikker på åpningsfarten. -Fikk aldri noe godt driv og rundet på 44:29 og begynte å kjenne det tidlig på andrerunden, fortalte Phil redaksjonens utsendte. Negativ split virket fjernt og Phil hadde ikke blitt overrasket hvis sisterunden hadde vist halvannen time på stadionuret. Men så galt ble det ikke og runde to gikk drøye minuttet saktere enn første og redaksjonen kunne notere sluttiden 1:30:41. -Skulle gjerne sett 20-tallet, konkluderte Phil.
Fra bakerst i feltet jobbet Sinbad seg fram og hadde øyekontakt med Phil de første kilometrene. Sinbad kom til Jessheim med et mål om å løpe under 1:40 og så for seg et åpningstempo på 4:30. Åpningen var nok noe raskere, men stabiliserte seg etterhvert på 4:44. Sinbad løp et jevnt godt løp og holdt seg på 4-tallet hele løpet, men 1:40 ble litt for tøft og sjøfareren løp til slutt inn på 1:41:31. Det var nok flere som skvatt før målgang etter å ha gløttet opp på urverket ved målstreken..
Rundt sju minutter etter Sinbad dukket Cantona opp inne på stadion. Ingen i teamet blir vel overrasket over formannens beskrivelse av løpet: -Var tung i beina fra første meter i dag. Likevel åpnet Cantona i et friskt tempo og var ikke langt bak Sinbad ved vending. Motbakken etter ca fem kilometer sugde kreftene ut av sjefen to ganger denne ettermiddagen og spliten ble i overkant positiv. Kilometertidene lå lenge i underkant av fem minutter, men i mål bikket snittet fem. Sluttiden på 1:48:38 var Cantona tålelig fornøyd med og formannen fortsetter å knuse sitt gamle mål på 1:50. 1:40 blinker i det fjerne.
Om ikke tidene var all verden, kan i alle fall tre av ullerne dekke på til én ekstra på julemiddagen i år. Premien måtte prøvekjøres da delegatene feiret seg selv med en storslått to-retter langs veien.
Da har de harde fakta kommet;
Phil-Runde 1: 44:29. Snittfart: 4:12. Runde 2: 46:12. Snittfart: 4:22. Tot: 1:30:41. Plass: 5
Sinbad-Runde 1: 49:25. Snittfart: 4:41. Runde 2: 52:06. Snittfart: 4:56. Tot: 1:41:31. Plass: 7
Cantona-Runde 1: 52:52. Snittfart: 5:00. Runde 2: 55:46. Snittfart: 5:17. Tot: 1:48:38. Plass: 20

Flere resultater her

5 kommentarer:

Bamsefar sa...

Imponerende innsats igjen.. Jeg stiller til start når formannen passerer 1 time og 40 min. eller når Veron stiller til start..

Bamsefar sa...

Godt å se at negativ splitt er lagt på is. Full fart fra start er sånn det skal være i Team Ull

Bamsefar sa...

Godt å se at negativ splitt er lagt på is. Full fart fra start er sånn det skal være i Team Ull

Cantona sa...

Skal under 1:40 til sommeren :-) Bare ta av noen kilo!

burnout sa...

Gratulerer gutter, imponert..

Legg inn en kommentar