torsdag 10. januar 2013

For gutta med bjeller

Redaksjonen regner med at delegatenes nyttårsforsetter for 2013 nå er hugget i stein og at det ikke er få personlige rekorder som står for fall i det nye året. Nyttårsforsettet for 2014 trenger ikke delegatene å bruke unødvendige krefter på. Phil har vært på rekognoseringstur for teamet i romjula og funnet rennet for den hvassere delen av skigruppa. I 2014 er det bare å snu januar måned på hue, droppe flatløpet på 70 km i bunnen av Fassadalen i provinsen Trento og heller starte det nye året med Rampa con i Campioni i det samme området. En time før Tour de Ski skal avgjøres, slippes hvert år en ikke helt utrent gjeng skiløpere ut og opp i samme trasé som Johaug og Legkov. Monsterbakken heter den på folkemunne.     

Fra verandaen på hotellet i Varena, som selvsagt ikke var et tilfeldig valg, har Phil brukt to dager på å anlysere bakken. Hver kneik og sving er befart på lang og kort avstand for at våre beste menn skal ha de beste forutsetningene for å lykkes neste år. Helt klart et renn for gutta med svære bjeller. Men så er det også få, om noen, som kan måle seg med bjellene til en uller. Måtte i så fall bli gjengen under som Phil møtte på en av sine rekognoseringsturer i bunnen av bakken.
Påmelding til Rampa con i Campioni 2014 sendes redaksjonen.

4 kommentarer:

Tåm Jones sa...

Siden man helst ser at startende i Rampa con i campioni ikke flyr og vaser i løypa når eliten kommer melder jeg meg som saft pusher.

Phil sa...

Løypa er jo som skapt for deg, Tåm! Med jevne mellomrom dukker det opp flate partier ikke særlig brattere enn i Aronsløypa hvor du kan skyte fart inn i de verste kneikene. Det største problemet for deg blir å holde igjen og unngå for stor fart mellom portene mot toppen. Fort gjort å hekte i portene og miste verdifulle sekunder.

Phil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Bamsefar sa...

TJ på blanke ski!

Legg inn en kommentar