søndag 18. august 2013

Kraftløpet 2013 - en kraftprøve

At Kraftløpet er en kraftprøve kom ikke som en overraskelse for teamets eneste utsendte denne søndagen, selv om ting skulle komme til å tyde på at delegaten ble meget overrumplet. Phil har løpt denne runden en rekke ganger og gått gjennom løypa mentalt både en og to ganger det siste døgnet. Planene som ble lagt for hvor sekunder kunne hentes og motstandere passeres, ble fort lagt på hylla. Her skulle det dreie seg om en kamp om å komme seg til mål. Men redaksjonen skrur tiden tilbake til timen før start. Det vrimlet av folk på Hennummarka skole. Barn i alle aldre løp sin runde på Hestesletta og her manglet det ikke på løpstalenter. Midt i folkemengden ruslet SK Kraft-formann, Per, rolig rundt og hadde det meste under kontroll og han var, som Phil, klar for debut i Kraftløpet. På skoleplassen var det klart for oppvarming med Friskis & Svettis.

                                                                                                                       Her slo selvinnsikten inn hos Phil. Store bevegelser til musikk er oppskriften på strekk både her og der for gamle, stive bein og Phil holdt seg klokelig til Uller-metoden. Et par korte drag rett frem og ferdig med det. I ettertid skulle Phil gjerne tatt med seg denne selvinnsikten også til start. Med fire ferieuker i beina så å si uten trening, er et åpningstempo på 3:30 på første kilometeren i overkant fort og vitner om litt for stor tro på egen form. "Tempoet går automatisk ned når Kraftbakkene skal forseres, men når det står folk langs løypa og heier gir man gass", sa Phil til redaksjonen en stund etter målgang. Videre opp mot TV-antenna, ble løpssteg erstattet med klyving. I utforbakkene var det glatt og tanken var å ta det med ro og få igjen litt pust og pulsen ned. Pulsen gikk langt fra ned og rett før stigningene mot vanntårnet på Kraft, begynte tvilen å melde seg om delegaten i det hele tatt skulle komme seg til mål. "Ble tvunget til å gå i begynnelsen av stigningene. Men så var det dette publikummet da. De dukket opp mot toppen, så da var det bare å gi jernet igjen. Uten alle de positive tilropene hadde det aldri gått", forteller Phil. Fra vanntårnet og ned mot mål gikk beina av seg selv, mens pulsen og pusten gjerne ville stoppe dem. "Begynte å bli alvorlig bekymret for den aller siste kneika før mål. Ville jeg i det hele tatt klare å forsere den?", sa Phil og bekymringen skulle vise seg å ikke være uberettiget. Kneika virket som et fjell og målstreken virket så uendelig langt unna. Stevnelegen, en god venn av Phil, kom med oppmuntrende tilrop og da var det bare å bite tenna sammen igjen og ta ut det siste. Den samme legen sendte forøvrig en tekstmelding til Phil kvelden før og fortalte at "..jeg er stevnelege, så du er i gode hender". Lite visste både legen og Phil da at sistnevnte skulle ha god bruk for disse hendene etter å ha ramlet over målstreken. "Husker ikke stort før jeg fant meg selv liggende på et teppe med hjelpemannskaper rundt meg", forteller Phil en sjokkert redaksjon.
Hva tiden ble? Phil husket å stoppe klokka, men husker ikke hvor han stoppet den. Redaksjonen går ut i fra at klokka ble stoppet etter målgang, og tiden ble da høyst uoffisielle 52:06. Phil har selv en mistanke om at det er best å avvente de offisielle resultatene.
Phil takker SK Kraft for et flott arrangement og har lovet å få flere ullere til start neste år. Om Phil stiller? Selvfølgelig. Den noe utslitte delegaten takker også helseteamet for god pleie..
Her er de offisielle resultatene. Godt å se at Phil ikke var helt i tåka likevel..

7 kommentarer:

Anonym sa...

Det må karakteriseres som vilje av stål... men kanskje litt for lang ferie.
Dog en meget respektabel tid.
Synes du husker ganske mye jeg, Hans.
Vennlig hilsen dr. Skaug

Bamsefar sa...

Imponerende innsats av Phil. Et forbilde for resten av utøverne i Team Ull

Phil sa...

Ting kommer sigende, Dr. Skaug..Takk igjen for suveren assistanse. Følte det ikke særlig imponerende der jeg lå på legestua, Bamsefar, men ser i ettertid at i dag hadde jeg ikke mer å gi. Neste år skal det forberedes bedre og tiden forbedres. Har under femti inne.

Bamsefar sa...

Evnen til å presse seg til det ytterste er vel ikke det Team Ull er mest kjent for. I så måte går du foran som et forbilde. Under 50 neste år? Lett.

Tåm Jones sa...

Utrolig deilig å få hvile ut på mykt pledd etter løpet Phil ? Bra løp og god tid.
Minner om at tirsdag er det karusell og torsdag er det 10 km i elveløpet i drammen. Dvs nye muligheter for kolaps og kramper.
Hvem kan motstå slikt :-)

burnout sa...

IMPONERT må jeg bare si. 4 plass i pulja lukter det jo toppform av, og ingen kan vel si at du ikke ga alt.
Burnout prøvde seg på en sykkeltur rundt glitre i finværet i går, to punkteringer og kun en slange gjorde at en brødpose ble løsningen for å komme seg hjem igjen.
Har Laksen kommet opp med helgen for den årlige treningsleiren ennå??

Veron sa...

Du begynner og bli mer og mer lik Bjørn Dæhlie og Petter Northug. Tipper det smakte bra med 2 KG små godt etter løpet.......

Legg inn en kommentar