søndag 8. september 2013

Nordmarkstraver´n 2013


30 km fra Stryken til Sognsvann/Kringsjå på grusvei og stier i Nordmarkas indrefilet. Det er Nordmarkstraver´n. En kupert og tøff løype som stiller store krav til traverne. Hele seks ullere satte seg på bussen fra Sognsvann til Stryken lørdag morgen. Bussturen varte og rakk og det gikk etter en stund opp for deler av teamet at returen skulle tilbakelegges til fots. Den resterende delen valgte å fornekte dette faktum og frykten for ureint trav meldte seg. På plass på Stryken var det god tid til taktikkprat.
Taktikken varierte noe. Bamsefar var ulleren som holdt kortene nærmest til brystet og lyttet oppmerksomt på de andre delegatenes stipulerte åpningsfart. TJ overveide sprengåpning, Phil var usikker på formen etter kollapsen i Kraftløpet, Sinbad og Cantona hadde Oslo Maraton om fjorten dager i bakhodet og Mr. 80-tallet grublet på hvorfor han hadde meldt seg på. Et hyggelig møte med SK Krafts eneste delegat, Bjørn Harald, ble det også tid til. Endelig knuste vi våre venner. Men det var før startskuddet gikk. Vet ikke om det var Bjørn Haralds advarsler om at løypeprofilen på nettsiden til arrangøren ikke var helt riktig og at det ikke var flatt ut fra start men jevn stigning i sju kilometer som var årsaken, men det ble en typisk ullerstart med stor tetthet av ullere i de bakre ledd. Phil våget seg frem til midten av startfeltet.
Alt lå til rette for en flott dag i marka. Sol fra skyfri himmel og godt og vel 20 grader. Nå skulle det traves og det ble travet godt. Phil hadde en god dag i marka. Disponerte kreftene bra og hadde en sjeldent god løpsopplevelse nesten uten krampetendenser, selv om de to siste kilometrene ble tøffe. Passerte halvveis på 1:18 og holdt samme fart inn til mål. Det skulle holde til ny pers med drøye tre minutter. TJ og Sinbad utkjempet en hard kamp og vekslet på å lede duellen. Sinbad skal ha kjørt det eldgamle næringstrikset Kamferdrops og var ikke snauere enn at han delte med duellant TJ. God sportsånd. Det ryktes også om lattervekkende scener da det lugget i leggene og lårene til Tåm blant stein og røtter i skogspartiene, men å gi seg var aldri et alternativ. "Han er gærn", sa Sinbad som måtte se seg slått med et par minutter. Bamsefar hadde en god løpsopplevelse og disponeringen gikk etter planen med jevnt og godt tempo. TJ mente likevel at lagkameraten hadde løpt for halv maskin. Hadde Bamsefar hatt klokke på armen er redaksjonen sikker på at han hadde kuttet tiden og løpt inn til merket. Så nærme var han. Ikke dårlig når han aldri har løpt så langt. Mr. 80-tallet hadde kontakt med Bamsefar til 20 kilometer var passert. Da dukket den berømte veggen opp og gangsperre av første grad gjorde at opplevelsen ikke ble den beste for teamdoktoren den siste mila mot mål. Cantona løper som vanlig som ei klokke, men tapte nok en del tid i stipartiene. Formannen åpnet bra og hadde øyekontakt med Bamsefar ved 10 kilometersmerket. En god gjennomkjøring før Oslo Maraton for Cantona. Seks mot én skulle vise seg å ikke holde. SK Krafts Bjørn Harald dro til med 2:21. En annen idrett med andre ord. Selv om farten inn mot mål var stor, rakk redaksjonens fotograf å knipse disse bildene av TJ og Bamsefar i innspurten. 


                                                                    
Tider Team Ull;
Phil - 2:36:57
TJ - 2:53:01
Sinbad - 2:54:53
Bamsefar - 3:02:07
Cantona - 3:14:32
Mr. 80-tallet - 3:34:43

Flere resultater


Redaksjonen ber alle traverne om å beskrive sin dag i Nordmarka. Hvor vondt var det? Hvor lett

var det? Kunne man løpt fortere? Målsetning for neste år? Hvordan fortoner gangsperre seg...?

4 kommentarer:

Pingvinen sa...

Flott innsats gutter,står respekt av disse tidene...Phil i godt driv igjen...TJ fortsetter den gode trenden,blir skummel til vinteren...Formannen gir seg ikke, godt løp..Sinbad virker til å være i knallform, bra...Bamsefar kanskje litt for langt for han ??....Mr.80 kommer nok kraftig tilbake.....BRA GUTTER

Bamsefar sa...

Fantastisk flott løp gjennom Nordmarka. Lange stipartier og noe skogsbilvei og kupert! Perfekt løype for meg.

Løp uten klokke igår. Tror kanskje jeg var den eneste, men det funket bra og jeg fulgte løpsopplegget som gikk ut på å øke farten hele veien. Unngikk kramper og nøt turen , terrenget og sola. Litt den samme opplevelsen som under Troll ski maraton i vinter.

Jeg stiller til start i 2014.

burnout sa...

bra innsats gutter.. Ser av videoen at Mr 80 var noget trang i skjæret og da har gitt alt.. Fikk rapport om at han hadde skaffet seg haik opp til bilen med en annen startende, men at også han fikk krampe og ikke klarte å kjøre bil..
Burnout ligger i bra trening om dagen, men da til andre tider enn dere.. blir mye løping i skimtheia-eikdammen-storseinsfjell området, samt prøver å få til 1-2 økter på rulleskia pr uke..

prates ( er det noen som vet om laksen lever og om ullbu blir noe av i år)??

Anonym sa...

Bra løpt gutter. Da er det tirsdag og beina er@#%&?!%# vonde.
Trenger nok litt kyndig hjelp for å få løst opp denne gangen.
Sees ikke ikveld.
Rulleski er kult , kulere enn løping :-)
Hilsen TJ

Legg inn en kommentar