søndag 17. november 2013

Jessheim Vintermaraton 2013

Langrennskia var byttet ut med joggesko denne helgen da vintermaratonet på Jessheim ble arrangert søndag. Forholdene var langt fra vinterlige med 6-7 plussgrader, beskjeden vind og strålende sol. Flott løpevær. I årets vintermaraton var den fulle distansen også NM. Teamets representant på distansen, Phil, var aldri med i kampen om NM-gullet da Team Ull ikke er medlem av idrettsforbundet. Han hadde neppe vært med i kampen om han så hadde vært æresmedlem i forbundet, for så fort ble det løpt på Jessheim. Pingvinen og Cantona valgte å stille utenfor NM-konkurransen og løp halve distansen.
Først ut var Phil, som ved et uhell kom borti påmeldingsknappen på nettet torsdag kveld. Følelsen var ikke den beste før start. Litt vonde bein og for mange timer i sofaen med sjakksendinger på tv den siste uken, gjorde at målsetningen var en rolig løpetur og en tid rundt 3:30. Så gikk starten og alle planer om en rolig tur ble lagt igjen på startstreken. -Klokka viste lenge 4:20 pr km og det gikk lett. Litt urolig for at det gikk for fort, sa Phil til redaksjonens utsendte. Det ble løpt fire runder på helmaraton og mil nummer to gikk fortere enn den første. Etter 25 kilometer begynte tempoet å merkes, men han klarte å holde fine kilometertider. -Det var tøft å forlate stadion og målområdet for runde nummer fire, men jeg så på klokka at det kunne bli en god tid selv med kollaps de siste 10, forklarte Phil. Den helt store kollapsen kom aldri, men kilometertidene gikk noe opp. -Strålende fornøyd med sluttiden på 3:13:57. Den blir tøff å slå, men nå skal det trenes fram mot Oslo 2014, konkluderte Phil.
Pingvinen og Cantona gikk ut likt på sin distanse og gikk tøft ut i 4:40-tempo. -Føltes greit, så jeg holdt oppe momentet, sa Pingvinen. Og momentet ble til de grader holdt gjennom hele løpet. Teamets eldstemann klinket til og løp lekende lett inn på tiden 1:39:47. Redaksjonen er mektig imponert og tror hovedpersonen selv også er en smule fornøyd med tid og innsats. For Cantona ble det vanskelig å holde følge med lagkompisen. -Sliter som alltid litt med formen på høsten og løp nok som forventet, sa formannen etter målgang. Tiden ble 1:51:10 og kunne nok ha blitt noen minutter bedre om ikke dassen på stadion hadde lokket ved passering halvveis. -Har en jobb å gjøre med planlegging av matinntak dagen før konkurranser, parerte Cantona redaksjonens kritiske spørsmål. Kritikk måtte Pingvinen og Cantona også tåle etter å ha uttalt over et godt måltid mat at de nok kunne ha løpt enda fortere. Ingen i Team Ull skal gå over mållinja med den følelsen. Ingen. Aldri.
Redaksjonens fotograf parerer også gjerne kritiske røster som måtte savne bilde av Pingvinen. Han løp rett og slett for fort for fotografen som var inne og byttet kameralinser da han gikk i mål. Men Phil og Cantona rakk han.
I motsetning til Team Ull, er SK Kraft med i Idrettsforbundet. De stilte som vanlig mannsterke opp og toppet det hele med NM-bronse til Dag Bern i klassen veteran. Dag, som løp på 2:59 og noe, måtte se seg slått av ungfolen Bjørn-Harald Garfjell som satte ny pers med åtte sekunder og løp inn til 2:58 og noe. Stor idrett, gutta!
Her er alle resultatene fra Jessheim Vintermaraton.

3 kommentarer:

Bamsefar sa...

Imponerende innsats av gutta. Bøyer meg i støvet.

Pingvinen har jo virkelig yppet seg på trening i det siste på kortintervaller og det lå i kortene at han skulle løpe fort. Etter treningen på torsdag sa jeg at han kom til å løpe ned mot 1t og 40 min, men det ville han ikke høre snakk om! Fantastisk bra!

Phil stiller garantert til start i NM neste år. Noen hundre mil på ski i vinter med tærne frempå og han kommer til å å gå Birken og løpe helmaraton på under 3 timer. Her ser jeg ingen grenser.

Er det premien for "best looking athlete" Cantona holder over hodet? Fantastisk gul skjorte.

Gleder meg allerede nå til å henge på gutta på maratonelghufs i morgen.
Godt at det er Cantona og jeg som har inngått avtale om å stile opp hvis tiden kryper under 1t og 40 min

Laksen sa...

Respekt, Phil. Respekt...

Veron sa...

Meget Meget Meget bra Gutter, Phil helt Konge, lett under 3 timer Oslo 2014. Pingvinen 1:39 tar av meg hatten, Cantona (formannen) 1:51 bra tid, men som du sa neste halve skal du lett løpe på 1:40........:)

Legg inn en kommentar