søndag 21. september 2014

Oslo Maraton 2014

Etter en rekke forfall den siste tiden, stilte Team Ull til slutt med to lag i Oslo Maraton. Cantona og Phil tok seg av den lengste distansen, mens spurtraske Bamsefar og Veron skulle forsvare teamets ære på sprintdistansen halvmaraton. 
Etter en noe forsinket start, la Cantona og Phil i vei på sine drøye 42 kilometre i en ganske krevende løype i Oslos gater. Phil var usikker på formen og valgte å stille seg opp ved fartsholderen som garanterte en sluttid på 3:15. Samtidig hadde han et øye på sin egen personlige rekord satt på Jessheim i fjor (3:13:57 red.anm). Planen var å holde 3:15-fart i starten for så å øke tempoet mot slutten og sette ny pers. -Det gikk jo som alltid. Planen gikk i vasken allerede etter 5 km. Følte meg pigg og valgte å legge 3:15-tempoet bak meg, sa Phil til redaksjonen etter målpassering. Opplegget fungerte for Phil i 39 km. Da ble det tungt og målet virket uendelig langt borte. Kilometertidene spratt i været på de siste tre kilometrene, men etter hardkjøret hadde Phil litt å gå på og løp inn til ny pers på tiden 3:11:13. -Godt fornøyd tatt i betrakning at det har blitt noen reale skippertak i treningen i sommer, konstanterte en sliten Phil.
Cantona var ute etter nok en bestenotering og stilte seg opp rundt 3:40-ballongen på start. Friskt satset da bestenoteringen før start var på i overkant av 3:50. Friskt startet også Cantona. Phil fikk et glimt av han i området ved Tøyen og fortalte redaksjonen om en formann i godt driv. -Jeg så han ikke i det samme området på runde to, så mulig han hadde løpt inn i en lettvegg etter vending, spekulerte Phil i. -Kan nok stemme at det dro seg til litt på andrerunden, kommenterte Cantona. -Rundet på fine 1:47 og jeg øynet målet på 3:40, men fikk hammer´n på andrerunden. Likevel løp Cantona inn til ny pers på tiden 3:47:37. 
At Bamsefar er startrask er noe de fleste er klar over. Skulle vi få en uller i tet fra start på halvmaraton? Tempoet helt i tet skulle vise seg å være i overkant høyt selv for Bamsefar, men han åpnet hardt. For hardt skulle det vise seg etter drøye ti kilometer. -Her skulle det briste eller bære og dessverre brast det. Låra var tidlig dønn stive og det ble en tung siste halvdel, forklarte Bamsefar redaksjonen i målområdet. Han klandret slettes ikke T-ULL TV´s kamerateam som ikke fikk festet innspurten på film. -Tror det var like greit. De hadde vel ventet i overkant lenge og var nok litt "off-guard" når jeg endelig kom, sa en blid, sliten og offensiv Bamsefar. Sluttiden ble 1:51:54
Veron er ikke kjent for å være den mest offensive mosjonisten og kunne nok gått hele distansen og likevel klart målet sitt med god margin. Men Veron er en luring og det er ikke alltid det uttalte målet er det som gjelder. -Løpsopplegget var en hard start og tempoøkning de siste ti, tøffe kilometrene, røpet Veron der han sto med velfortjent medalje rundt halsen i målområdet. -Hadde en veldig god løpsopplevelse og neste år skal sluttiden kappes markant. Redaksjonen plasserte seg langs løypa tre hundre meter før mål og kunne konstatere at Veron gjennomførte et jevnt og godt løp. Det var ikke få konkurrenter som ble passert i den siste motbakken før mål. Her er det potensiale. Sluttiden som skal kappes neste år ble 1:50:40.
T-ULL TV var selvfølgelig på plass i Oslo og under noen klipp fra direktesendingen. Phil på vei mot mål i det som neppe kan kalles en spurt, Cantona ved passering 29 km på Rådhuskaia og en smilende Veron som avanserer i feltet 300 meter før mål.
 

Fun Facts Team Ull i Oslo Maraton;
Veron - Klasse M40-44 nr 456/846 - Totalt nr 2641/5210 - Snittfart 5.15 min/km
Bamsefar - Klasse M40-44 nr 480/846 - Totalt nr 2785/5210 - Snittfart 5.18 min/km
Cantona - Klasse M40-44 nr 132/271 - Totalt nr 902/1799 - Snittfart 5.24 min/km
Phil - Klasse M40-44 nr 25/271 - Totalt nr 194/1799 - Snittfart 4.32

Alle resultater Oslo Maraton her

4 kommentarer:

Bamsefar sa...

6 sekunder bedre snittfart på kilometeren enn formannen. Det skal en ikke kimse av... Begynte å nynne på "Nå er det slutt, vi sees imorgen.. " underveis..

Phil sa...

Jeg nynnet på "Er det f..n meg ikke mulig å få en banan eller i det minste en rosin her?!" Tungt uten næring annet enn vann og sportsdrikk. Neste år blir det medbragt.

burnout sa...

Gratulerer med god innsats, er imponert.. Bare å se frem til en fantastisk treningshelg på Ullbu nå..

Anonym sa...

Ull hedrer dere for god innsats.
Fin oppvarming til Årbogen det her :-)
TJ.

Legg inn en kommentar