lørdag 3. desember 2016

Ullertog i trikkeskinner

Når Tåm Jones kaller ut troppene, møter man opp. Han forventet et fartsfullt Ullertog innover Finnemarka fra stasjonen på Kanada. Lokomotivet Tåm hadde kun to vogner fra start, Kjeksen og Phil. Etter noen materielle problemer hektet både Pingvinen og Bamsefar seg på. Sistnevnte hadde allerede vært på skinnebefaring til Fallet, gikk god for forholdene og var ikke vond å be om en ny tur. På bildet under skimtes toget i trikkeskinnene ved Fallet.
Turen startet ikke bare med lite materiell, men det skulle vise seg at materiellet var av noe varierende kvalitet og at koblingene mellom de ulike togmodellene satt dårlig. Da blir det fort noen meter skinner mellom vognene..
Tilbake i Fallet-krysset koblet lokomotivene Bamsefar og Kjeksen fra og beinfløy bakkene opp mot Nykjua. Resten av materiellet returnerte til stasjonen fornøyde etter en fin økt i flotte løyper.

3 kommentarer:

Øis sa...

Flott togtur med glimrende skinneføring. Mange lokførere i dag som gjorde jobben i den svingete og forholdsvis krevende traseen. Bra jobba! Bamsefar dro på slaktet opp til Nykjuakrysset og var egentlig klar for å veksle unn på nye skinner. Heldigvis strakk ikke tiden til og vi returnerte til parkeringa gode å møre. Håper på tilsvarende togtur neste lørdag og gjerne med enda flere vogner.

Bamsefar sa...

Fine skinner i dag. Da er det greit å gå når lokfører TJ leder an..

Phil sa...

Imponerende driv i front i dag. Selv hadde jeg slitt med å holde tritt med Tøffe-toget fra Bragernes Torg i dag. Men godt å få rørt seg litt igjen.

Legg inn en kommentar