mandag 6. mars 2017

Vasaloppet 2017


Starten går kl 8 og vi er endelig igang. Det går fort den første kilometeren før det er bråstopp opp første bakke. Kjenner at skia med lilla voks sitter ( ingen vits å prøve dem i snøværet lørdag). Passer godt på stavene og sakte men sikkert øker farten opp mot løypas høyeste punkt etter 3 kilometer. 

Over myrene mot Smågan og Mångsbodarna i kraftig motvind. Bare å holde seg i feltet. Stapper innpå noen boller som skyldes ned med soppa på Mångsboderna. Aner ikke hvordan jeg ligger an, bare at det går sakte.

Iskald på fingrene før bakkene opp mot Risberg og gleder meg til å trøkke til litt for å få varmen. Passerer mange løpere og tenker mitt om svensker og diagonalgang. Fin fart videre mot Evertsberg og føler at løpsutviklingen er positiv. 

Det går fort i nedoverbakke fra Evertsberg når du veier 0,1 tonn og flere løpere passeres. 

Videre inn i bakkene opp mot Oxberg og første nedtur.  Null feste! Bestemmer meg for å prøve litt til før jeg smører om og det går greit å delvis gå fiskebein og å stake seg opp bakkene. 

Klarer å holde en viss fart fra Oxberg og til Høkberg, men begynner å kjenne det nå. Får feste igjen opp de siste bakkene mot Høkberg og fyller på tanken.    

Tungt fra Høkberg mot Eldris, men klarer å henge på en gruppe. Hyler innpå litt glovarm kaffe som går rett ut igjen. 9 kilometer igjen. 

Tungt nå. Diagonalgang i alle bakker, passeres av mange stakefantomer. Vondt i hele overkroppen. Angrer på at jeg dissa svensker og diagonalgang. Inn mot Mora og ser kirketårnet,  2 km igjen, 1 km igjen og gir det jeg har. Passerer mållinjen som nummer 1721 etter 5 timer 33 minutter og 31 sekunder. Ferdig, sliten og stolt! Stor takk til støtteapparatet som la ut ski midt på natten og heiet en inn de siste meterne.

3 kommentarer:

Phil sa...

God grunn til å være stolt. Puhh! Blir sliten bare av å lese..
Tid? Plassering? Har fått mange tilbakemeldinger på manglende kalde fakta. Hvordan gikk det med B&B? Og ikke minst stafettlaget? Plassering?

Øis sa...

Burnout og Bamsefar er steire av rang. Imponerende prestasjoner fra begge to. Ikke helt kontroll på plasseringer, men mener tidene var drøye 5 og en halv time ( bamsefar ) og 12 sek over 6 blank ( burnout ), fra henholdsvis pulje 3 og 4. I Stafetten ble det en respektabel 51. Plass blant drøye 2000 startende lag. Vekslingene satt bedre denne gangen. Tiden ble 4 t og 50 min + noen skarve sek.

burnout sa...

Ett stk sliten mann i dag, lover bedre seeding og bedre form ved neste korsvei.. Ellers er det enn sann glede å være på tur med gutta i Teamet, morsom og positiv gjeng selv etter noen døgn i bobil.. Stor takk til Pingvinen som tar jobben som sjåfør👏👏👏👏

Legg inn en kommentar