mandag 6. november 2017

Frostsprinten 2017

Etter lenge å ha vurdert å prøve å gjennomføre et orienteringsløp sendte jeg i forrige uke en henvendelse til Røyken o-lag. «Er det mulig for en turorienteringsløper og et støttemedlem å delta på et o-løp? « og svaret kom fort «Ja selvfølgelig er det mulig. Bare å møte opp på søndag.»

Lettere nervøs møtte jeg opp på Spikkestad barneskole. Det jeg trodde var et lokalt o-løp viste å være et noe større arrangement. Totalt 350 deltagere fra Asker og Fossum og Lillomarka mm., unge og gamle(med nesten like gamle treningsdresser) . 

Enda mer rumling i magen og ved påmelding: «M 40 6 km, trenger jeg kompass?» Det ble jeg bedt om å gjenta og deretter ble jeg oppfordret til å stille i åpen klasse på halve distansen. Det var ikke aktuelt : « jeg er kjent i området og kommer meg nok hjem på et eller annet vis». 

En rask tur hjem for å hente kompass, et lynkurs på nett, og deretter til start. Inn startporten og finne riktig kart. Og så hører jeg bak meg «d e itt låv å les kartet før start». Kartet tilbake i boksen (ikke disket ennå) og starten går, opp med kartet: 

Såpass, ikke mye stiløping her. På kryss og tvers i marka. post 1 går greit, post 2 på lykke og fromme, finner ikke posten og skipper den. Fram med kompasset, finne kurs, og holde seg til den, finner post 3-9, hjelper å høre at andre er i området rundt postene, prøver å henge på, men er sjanseløs. Etter 20 minutters leting gir jeg opp post 10. Post 11-14 nærmere barneskolen finner jeg «lett», og i mål på 1t og 45 min. 1 time bak vinneren og 45 min bak nest siste mann. 

Allikevel godt fornøyd med mitt første o-løp. og enormt imponert over hvordan disse utøverne løper i marka og finner frem. 3 kommentarer:

Phil sa...

Var det Pingvinen som på irriterende vis påpekte kartlesinga før start? Imponerende å rekke alt dette før start. Topp innsats! Mange av oss andre hadde vel flydd hodeløse rundt i trasseen enda..

Cantona sa...

Dette hadde vel ikke vært noe løp for formannen. Hadde vel ikke vært i mål enda ;-)

Bamsefar sa...

Formannen er jo vant med 24 timers løp, men tviler faktisk på om han hadde klart å finne disse postene i løpet av et døgn.

Legg inn en kommentar